Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

dinsdag 7 maart 2017

Science Guide: OCW mengt zich niet in jihad-onderzoek UvA

OCW mengt zich niet in jihad-onderzoek UvA
Minister Bussemaker is niet van plan om in te grijpen naar aanleiding van UvA-onderzoek naar vrouwelijke Syriƫgangers waarin werd gesteld dat deze vrouwen in IS-gebied een onschuldig huiselijk bestaan zouden hebben. "Het past een minister van OCW niet om zich in een dergelijk debat te mengen."
Lees verder

Nederland kwetsbaar voor cyberdreiging
Overheden en bedrijven zijn onvoldoende voorbereid op cyberdreigingen door hackers. Onderzoekers van Rathenau Instituut laten zien dat Nederland als ICT-intensieve economie een aantrekkelijk doelwit is. Het versterken van de cybersecurity moet volgens hen meer prioriteit krijgen.
Lees verder

Partijen weren buitenlandse onderzoekers
Het is sinds jaar en dag vanzelfsprekend dat buitenlandse wetenschappers op een gunstige belastingregeling kunnen rekenen, maar als het aan veel politieke partijen ligt komt daar binnenkort verandering in. Het merendeel van de partijen uit de Tweede Kamer wil de zogenaamde 30%-regel inperken of zelfs helemaal schrappen.
Lees verder