Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 9 maart 2017

Rijksuniversiteit Groningen: Oratie Dirk Bezemer: Waarom schuldverschuiving Nederlandse hoogconjunctuur kwetsbaar maa...

Oratie Dirk Bezemer: Waarom schuldverschuiving Nederlandse hoogconjunctuur kwetsbaar maakt | 14 maart

Onze economische groei en stabiliteit zijn gebaat bij het terugdringen van schuldverschuiving, door te bevorderen dat krediet reĆ«le investeringen financiert – denk aan betere infrastructuur in het noorden van het land, of de transitie naar duurzame energie. Dat betoogt Dirk Bezemer tijdens zijn oratie op dinsdag 14 maart.'Toepassing van Hyman Minsky's theorie over schuldverschuiving helpt ons de kwetsbaarheden van het Nederlandse groeimodel te zien, zodat we er iets aan kunnen doen.'

Lees verder

Registering for Open Day April 8th

Open Day April 8th

Lees verder

Niet-werkzame medicatie kan verkoopvergunning krijgen

Nieuw statistisch onderzoek zet vraagtekens bij de bewijskracht die de Amerikaanse FDA verlangt van goed te keuren medicamenten. Psycholoog en statisticus Don van Ravenzwaaij van de RUG concludeert dit in een artikel dat hij samen schreef met prof. John Ioannidis van de Universiteit van Stanford. Het is vandaag gepubliceerd in PLOS ONE.

Lees verder

Energietransitie vereist internationale elektriciteitsmarkt

Om de kosten van de energietransitie zo laag mogelijk te houden, is het nodig de basisprincipes van de ordening van de elektriciteitsmarkt zoveel mogelijk overeind te houden. Dat concludeert Machiel Mulder, hoogleraar Regulering van Energiemarkten, op basis van onderzoek naar de invloed van duurzame energie op de werking van de elektriciteitsmarkt.

Lees verder