Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

maandag 6 maart 2017

Rijksuniversiteit Groningen: NWO honoreert twee RUG projecten Maatschappelijk verantwoord innoveren

NWO honoreert twee RUG projecten Maatschappelijk verantwoord innoveren

Het onderzoeksproject Maatschappelijk verantwoord besluiten over gas van Linda Steg is als een van de negen projecten binnen het programma Maatschappelijk verantwoord innoveren van NWO gehonoreerd.

Lees verder

Prof. Iris Vis presenteert hip lespakket om scholieren warm te maken voor de logistiek [video]

Samen met collega's ontwikkelde zij een interactieve lesmethode voor leerlingen uit groep 7 en 8 die voor docenten gratis is te downloaden op de website van onderzoekscentrum COPE.

Lees verder

Format tv-show bepalend voor keuze politieke gasten

Niet de presentator, niet de opvattingen van de redactie maar het 'format' bepaalt volkomen welke politici worden uitgenodigd in Nederlandse talkshows. Zij worden geselecteerd op politieke relevantie en 'talkability'. Redacties zijn daarbij huiverig om te experimenteren met onbekende hoofdgasten. Dat blijkt uit onderzoek van Birte Schohaus die op 14 maart promoveert.

Lees verder

Analyse prof. Dirk Jan Wolffram: Carr├ędebat historisch nietszeggend

Het Carr├ędebat tussen de lijsttrekkers was historisch nietszeggend. Dat is de conclusie van Prof. Dirk Jan Wolffram, hoogleraar geschiedenis van bestuur en politiek in de moderne tijd.

Lees verder