Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 2 maart 2017

Rijksuniversiteit Groningen: Birgit Snijder-Kuipers: 'Zorgvuldigheid niet uit oog verliezen bij registreren gegevens ...

Birgit Snijder-Kuipers: 'Zorgvuldigheid niet uit oog verliezen bij registreren gegevens aandeelhouders'

De wetgever is zeer actief als het gaat om het voorkomen van witwassen en financieren van terrorisme. Om te voldoen aan de Vierde Witwasrichtlijn moet in Nederland per 26 juni aanstaande de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (WWFT) gewijzigd zijn. Docent notarieel recht en kandidaat-notaris te Amsterdam mr. dr. Birgit Snijder-Kuipers schreef hierover een opiniestuk in het FD.

Lees verder

Andere screening leidt tot betere behandeling op maat van longkankerpatiƫnt

Met een andere test dan de huidige standaardtest kan beter worden voorspeld of een patiƫnt met longkanker reageert op therapie op maat. Dit blijkt uit onderzoek van het UMCG onder leiding van longarts Anthonie van der Wekken, dat is gepubliceerd in Clinical Cancer Research.

Lees verder

Aspirant-Kamerleden debatteren over ruimtelijke ordening

Op dinsdag 28 februari 2017 vond voor de derde keer het Ruimtelijk Verkiezingsdebat plaats, georganiseerd door het Groninger Dispuut der Planologen Ekistics en ondersteund door de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen. Tijdens het debat in het Academiegebouw gingen kandidaat- Kamerleden van CDA, D66, GroenLinks, SP, PvdA en VVD met elkaar in debat over ruimtelijke thema's.

Lees verder

Lerarenopleiding scoort met talen-masters

Masteropleiding Talen - Lerarenopleiding

Lees verder