Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

woensdag 1 maart 2017

OCW: Benoeming nieuwe leden Raad voor Cultuur

Benoeming nieuwe leden Raad voor Cultuur
Mevrouw prof. dr. A.E. (Liesbet) van Zoonen en de heer E. (Erwin) van Lambaart worden lid van de Raad voor Cultuur. De ministerraad heeft besloten hen voor te dragen voor benoeming op voorstel van minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur  en Wetenschap. De benoemingen gaan in op 1 april 2017 en zijn voor een periode van vier jaar.
Lees verder

Meer vrijheid voor mbo in de regio
Het mbo in de regio krijgt meer ruimte om af te wijken van de regels. Scholen en werkgevers in de regio weten vaak goed wat er nodig is om leerlingen in de goede opleiding te geven. Zij verdienen daarom meer vrijheid om hun onderwijs in te richten, vindt minister Bussemaker.
Lees verder

Vlaams-Nederlands succes op grootste boekenbeurs ter wereld
Het Vlaams-Nederlands gastlandschap op de Frankfurter Buchmesse was een groot succes. Onder het motto Dit is wat we delen organiseerden Nederland en Vlaanderen het afgelopen jaar het gastlandschap op de grootste boekenvakbeurs ter wereld. Het ambitieuze programma zorgde ervoor dat meer dan 450 Nederlandstalige boeken zijn vertaald. Het aantal literaire vertalingen in het Duits verdrievoudigde ten opzichte van de afgelopen jaren. Ook is een nieuwe generatie auteurs met goed gevolg geïntroduceerd in Duitsland. Zo blijkt uit een evaluatie van de Vlaamse en Nederlandse letterenfondsen.
Lees verder