Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

woensdag 8 maart 2017

Nieuwsbrief VDLG maart 2017 Operatie 'Schone Lei' en Week van de Hoop

Vereniging van Docenten Levensbeschouwing en Godsdienst 
View this email in your browser
Beste *|LNAME|* ,


Morgen is de grote VDLG-dag. Er wacht ons een prachtige studiedag Operatie Schone Lei:

  • Sprekers van buiten het vak zullen pitchen over het waarom en waartoe van ons vak.
  • Dr. Gerdien-Bertram-Troost zal de resultaten presenteren van het grote onderzoek over hoe onze vakdocenten naar zichzelf en ons vak kijken.
  • Er zijn heel veel praktische workshops en eentje over een voorstel voor een kerncurriculum religie en levensbeschouwing voor alle scholen in Nederland.
  • De Paul Boersma Award zal worden uitgereikt aan een student of docent van ons vak die het beste praktijkgerichte artikel schreef in de afgelopen jaargang van Narthex. De alfabetische top-3 valt al te lezen op de studiedag-website.

Maar bovenal zal de dag mooie gesprekken en ontmoetingen tussen collega's onderling opleveren. Daar bent u voor nodig!

Een goede reis toegewenst en van harte welkom!

Met vriendelijke groet, 
Team #VDLG17

Sacha
Barbara
Willibrord
Ger
Bart


 

Week van de Hoop 
Van 20 tot en met 26 maart 2017

Onze tijd lijkt een tijd van polarisatie, angst, terrorisme en verharding. De katholieke en protestants-christelijke scholen die verenigd zijn in Verus vinden het de hoogste tijd om daar iets ongekend positiefs tegenover te zetten: HOOP!

Week van de Hoop
Daarom organiseert Verus van 20 t/m 26 maart 2017 de Week van de Hoop. Met speciaal ontwikkelde lessen voor alle schooltypen en een eigen app kunnen leerlingen met elkaar ontdekken wat hoop voor hen betekent, waar zij hoop van krijgen en hoe zij hoop kunnen delen met elkaar en de wereld. Want hoop zit in iedereen.

Positieve beweging
Met de Week van de Hoop wil Verus aansluiten op het prachtige werk dat er in de scholen gebeurt. Zodat we met elkaar een positieve beweging op gang brengen in de klas, de school en daarmee in de samenleving! Meld je daarom aan op www.ikhebhoop.nl.

Doe mee en download het lesmateriaal
Ga naar digiboard.ikhebhoop.nl of download de ikhebhoop-app in de App Store (Apple) of de Play Store (Google) en bekijk het gratis lesmateriaal. Het materiaal voor het vo is verdeeld in onderbouw en bovenbouw. Maar daarnaast lijken de materialen voor mbo en hbo ook prima te kunnen worden ingepast in de bovenbouwlessen vmbo en havo/vwo. Kies maar uit!

Paasviering
Een andere mogelijkheid is om het thema, het lesmateriaal en de filmpjes van de Week van de Hoop te gebruiken in de (voorbereiding van de) Paasviering van dit jaar. Pasen valt laat dit jaar, dus een brug tussen de Week van de Hoop is goed te leggen. Kies maar uit!

Voorbereiding
Met minimale voorbereidingstijd en inzet van digibord, laptop, tablet of smartphone kun je de lesstof doorlopen. Aan het eind van het lesprogramma kan iedereen zijn eigen hoop-filmpje uploaden. Er is een handleiding voor het gebruik van de filmpjes in de les te vinden op de site.

Digital Wall of Hope
Samen hopen we uiteindelijk zoveel mogelijk filmpjes over (jongeren en) hoop te verzamelen op de digitale Wall of Hoop en een krachtig signaal af te geven richting de maatschappij. 

Vertel het verder
Enthousiast geworden over het lesmateriaal? Moedig zoveel mogelijk mensen aan om mee te doen. Deelname en gebruik van het lesmateriaal is gratis, dus iedereen kan meedoen! 


@VDLGinfo
/VDLGinfo
vdlginfo.nl
Je ontvangt deze email omdat je je op de website van VDLG hebt aangemeld voor de nieuwsbrief 'NIEUWSBERICHTEN'.

© 2017 VDLG, Alle rechten voorbehouden.
 

Wil je veranderen hoe je deze nieuwsbrief ontvangt? Je kan je voorkeuren veranderen of uitschrijven van deze lijst

Email Marketing Powered by MailChimp