Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 9 maart 2017

LKCA: Maak de kunstvakken tot het hart van je onderwijs

Maak de kunstvakken tot het hart van je onderwijs
Een gewone methodeles beeldende vorming als 'kapstok' voor aardrijkskunde, biologie, begrijpend lezen, rekenen, techniek en taal? Ja, dat kan! Laat je inspireren door dit praktijkvoorbeeld van Liesbeth Kleuver op Cultureel Kapitaal.
Lees verder

Meerderheid politieke partijen betrokken bij cultuureducatie
Voor de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2017 licht het LKCA speerpunten van 21 grote, kleine, bestaande en nieuwe partijen uit. De prioriteiten voor de koers van het cultuurbeleid zullen afhangen van de verkiezingsuitslag, want de opvattingen lopen fors uiteen. Waar PvdA, D66, SP, GroenLinks,...
Lees verder

Cultuur als motor voor gelijke kansen
In cultuur is iedereen gelijk, of je nu een leerkracht of een leerling bent, een bestuurder of een student. Dat is de centrale boodschap van de Gelijke Kansen Alliantie in Rotterdam, die minister Bussemaker 6 maart aftrapte.
Lees verder

Audities Lang Leve de Muziek Show gestart
Scholen kunnen zich vanaf vandaag met een auditiefilmpje opgeven voor de nieuwe muziekwedstrijd van Méér Muziek in de Klas. Ook dit jaar is de hoofdprijs een optreden voor Koningin Máxima.
Lees verder

Rollentest voor cultuurcoaches gelanceerd
Wij hebben een online test ontwikkeld waarmee je een persoonlijk profiel voor de cultuurcoach kunt opstellen. Deze test is vandaag gelanceerd tijdens de Dag van de Cultuureducatie.
Lees verder

Subsidieregeling cultuureducatie vmbo, praktijkonderwijs en vso
Culturele instellingen en scholen kunnen vanaf 3 april subsidie aanvragen voor hun activiteiten waarbij de culturele ontwikkeling van de leerling centraal staat.
Lees verder