Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

vrijdag 3 maart 2017

LKCA: Lerarenregister in 2018-2019 van kracht

Lerarenregister in 2018-2019 van kracht
De Eerste Kamer heeft ingestemd met het invoeren van het Lerarenregister. Dit betekent dat de icc-cursus een professionaliseringsactiviteit is voor 50 registeruren.
Lees verder

Wat voor samenleving willen wij zijn?
Wat bindt ons in Nederland? Wat geeft het leven kwaliteit? Daar zou Sanne Scholten politici in deze verkiezingstijd vaker over willen horen. 'Kunst is geen luxe, het hoort bij ons leven.'
Lees verder

Elk ziekenhuis een piano
Muziekscholen verkeren in zwaar weer, maar gelukkig staat er in de hal van het Utrechts Medisch Centrum een piano. De patiƫnten willen hem niet meer kwijt. 'Elk ziekenhuis een piano!', pleit Christiaan Weijts op Cultureel Kapitaal.
Lees verder

Cultuurbeleid Noord-Holland: de provincie als gebiedsregisseur
Polders en grote steden: beide zijn te vinden in de provincie Noord-Holland. Daarom kiest de provincie in 2017-2020 voor een gebiedsgerichte aanpak voor de bereikbaarheid en toegankelijkheid van de culturele infrastructuur. Cultuureducatie met Kwaliteit wordt voortgezet, maar wel in afgeslankte...
Lees verder

Inschrijving Museumeducatie Prijs 2017 geopend
Musea en scholen kunnen tot en met 31 mei hun samenwerkingsproject of projectplan indienen voor de Museumeducatie Prijs 2017.
Lees verder

'Vergroot de waarde van ons dagelijks leven'
Politici moeten zich de vraag stellen: hoe vergroten we de waarde van ons dagelijks leven? Dan kom je vanzelf op kunst en cultuur, stelt Suzanne Leclaire op Cultureel Kapitaal.
Lees verder