Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

zondag 5 maart 2017

Democratie - Wedstrijd metalen figuurtjes maken! - Klokhuis deze week

            
Het Klokhuis over Democratie
verkiezingenpagina
 
Op 15 maart zijn er verkiezingen. Het Klokhuis zendt op die dag de aflevering Democratie uit (i.p.v. 9 maart wat eerder was vermeld). De aflevering is nu al wél online te bekijken!

Ga naar onze speciale pagina over de verkiezingen!
            
Kari maakt figuurtjes van metaal
klokhuisstudio
 
Kari liet zien, hoe hij figuurtjes maakt van allerlei restmaterialen en van ijzer. Hij heeft voorbeelden laten zien van zijn creaties, maar jij kunt zelf vast nog iets anders leuks ontwerpen.

In Het Klokhuis maakt, is dat dus de nieuwe wedstrijd!
Ga naar de studio en ga aan de slag... met metaal!
            
Deze week in de uitzendingen:
Het Kantoor 142
maandag 6 maart
Op het kantoor wordt een weddenschap afgesloten: wie krijgt Ben aan het huilen? STE: de beroemSTE gevangenis; Alcatraz bij San Francisco. Waarom? Daarom!: Waarom vinden we baby's schattig? Het orkest: De strijkers.

Snelle fiets
dinsdag 7 maart
Maurice probeert een snelheidsrecord te vestigen zonder motor. Een ligfiets is daarvoor het beste vervoersmiddel. Het Human Power studenten team uit Delft haalt bijna 140 km/u met de fiets! Lukt het Maurice ook om zo hard te gaan? In de sketch bedenken de oermensen een oerversie van de fiets.

Speurrat
woensdag 8 maart
Bij de politie maken ze al lange tijd gebruik van speurhonden. Maar nu is er een nieuwe ster: de speurrat. Dolores krijgt te zien hoe goed deze ratten kunnen speuren. Hoe hebben ze dat geleerd? Met een klik-klakker en een lekker hapje als beloning kom je een heel eind.

Spelen
donderdag 9 maart
Spelen is het leukste wat er is! En het blijkt ook nog eens heel belangrijk te zijn. Samen met hersenprofessor Erik Scherder legt Bart uit waarom het zo belangrijk is om te spelen. Bart en Nienke spelen samen buiten en Bart waagt een spannende sprong. In de sketch doen Igor en Robin hun eigen vorm van oer-verstoppertje.

Escape Room
vrijdag 10 maart
Opgesloten worden in een kamer en binnen een uur moeten ontsnappen. Dat is een escape room. Pascal laat zich opsluiten en probeert de puzzels op te lossen om buiten te komen. Ook neemt hij een kijkje bij de bedenkers van zo'n escape room. Hoe komen zij tot ideeën? En kan Pascal ontsnappen? Dos Hermanos zingt en rapt over hun escape room.

Dit overzicht is onder voorbehoud van wijzigingen.
Onze website biedt altijd het meest actuele maandoverzicht.
Onderaan die pagina staat ook een downloadbutton, die een printbare versie van het maandoverzicht opent.