Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

donderdag 9 maart 2017

{Breed} - Nieuwsbrief nr 5 - 9 maart

 


BredeSchool.nl

De voorjaarsvakanties zijn weer achter de rug: we wensen ieder een goede start toe. Ook wij pakken de draad van {Breed} weer op!
Met deze keer de allereerste gastcolumnist: Peter Hulsen.

BredeSchool.nl


"Het startgesprek: een goed begin van het schooljaar"
Gastcolumn door Peter Hulsen (directeur Ouders&Onderwijs).

"In het onderwijs is de praktijk nog vaak dat - buiten inloop-momenten en dergelijke - het eerste gesprek tussen ouder en leerkracht pas plaatsvindt in het najaar. De methode Mondomijn vereist een startgesprek aan het begin van het schooljaar tussen leerkracht, kind en ouder."
gastcolumn ]

Onhaalbaar en onbetaalbaar? NIET dus!

Ik moest even slikken en las met een mengeling van boos- en gelatenheid nieuwsbrief van de PO Raad (zie onder). Al lang geleden kondigde de staatssecretaris aan dat er meer gesport moest gaan worden in het basisonderwijs. De conclusies waren, met alle respect voor de onderzoekers, erg voorspelbaar... [ column Job van Velsen  ]

 

BredeSchool.nl
BredeSchool.nl
  • Lubach over onderwijs [ YouTube ]
  • Steeds meer kinderen krijgen peuteronderwijs. [ VK ]
  • Tegen schooluitval: School = cool! [ web]
  • Onderwijsagenda Caribisch Nederland [ web ]

De nieuwsbrief van {Breed} verschijnt twee x per maand.
Nieuws, inspiratie, voorbeelden. Vind het online en ontvang ons via de vertrouwde nieuwsbrief, via LinkedIn, Twitter en Facebook. Samen komen we verder. Bréder!

Wilt u iets bijdragen? Neem gerust contact op!