Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 2 maart 2017

AHK: Wij doen ons best om u te vermaken - afstudeervoorstelling op locatie

Wij doen ons best om u te vermaken - afstudeervoorstelling op locatie
Leander Breen, afstuderend als theaterdocent, wist dat hij een afstudeervoorstelling wilde maken op locatie én dat hij met tekst van Shakespeare aan de slag wilde. Gerard Paulissen, afstuderend aan de opleiding Productie Podiumkunsten, zocht een afstudeerproject op locatie. In mei 2016 kwamen ze voor het eerst met elkaar in contact. Nu, bijna een jaar later, is er de voorstelling Wij doen ons best om u te vermaken, naar 'Twelfth Nigth' van William Shakespeare. Locatie: de NDSM loods in Amsterdam-Noord.
Lees verder

5 O'Clockers bij NDT 2: danserscontract voor Toon Lobach en stageplek voor David van der Veen
Met ingang van augustus dansen twee voormalige studenten van de 5 O'Clock Class bij Nederlands Dans Theater 2. Toon Lobach, die dit jaar al als stagiair bij het gezelschap werkzaam was, heeft een danserscontract gekregen. David van der Veen begint als stagiair bij de groep.
Lees verder

WijkSafari: Mijn adoptievader in Amsterdam-Noord
Samen op WijkSafari: Adelheid Roosen en tweeëndertig studenten nestelen zich in de Banne en Floradorp. In juni volgt het publiek achterop de scooter voor een ontdekkingstocht door Amsterdam-Noord.
Lees verder

AIR 2017 trekt studenten massaal buiten academiemuren
In het Artist in Residence-programma staan bijzondere evenementen op stapel voor 2017. Jeroen Musch, Adelheid Roosen, Nick Shepherd, Quincy Gario en Jyoti Mistry zoeken met studenten nieuwe grenzen op en onderzoeken de oude.
Lees verder