Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 2 februari 2017

Science Guide: Lessen voor digitaal toetsen

Lessen voor digitaal toetsen
Op veel plekken in Nederland zijn onderwijsinstellingen bezig met vormen van digitaal toetsen. Die ontwikkeling is onvermijdelijk en onontbeerlijk, zegt UM-hoogleraar Cees van der Vleuten. "Zolang veel docenten nog steeds een la met eigen toetsen hebben, is er sprake van een groot kapitaalverlies."
Lees verder

Middelmaat versus gelijke kansen
"Gelijke kansen gaat niet om het creƫren van de grootste middelmaat voor iedereen, gelijke kansen gaat soms ook om het verschil maken." Minister Bussemaker wil dat ook University Colleges hun best doen om eerstegeneratiestudenten aan te trekken, bleek tijdens een Kamerdebat over gelijke kansen.
Lees verder

Wim Boomkamp kondigt vertrek aan bij Saxion
De voorzitter van het College van Bestuur van Saxion, Wim Boomkamp, vertrekt per 1 januari 2018 bij deze organisatie. Boomkamp, die 65 jaar wordt, is dan 10 jaren bestuursvoorzitter en ruim 28 jaren werkzaam bij Saxion.
Lees verder