Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

donderdag 26 januari 2017

Universiteit van Amsterdam: Update pilot flexstuderen: plan bij CSR

Update pilot flexstuderen: plan bij CSR
In het proces van de pilot flexstuderen is een nieuwe stap gezet: de Centrale Studentenraad (CSR) is om instemming gevraagd. In maart wordt waarschijnlijk duidelijk of UvA-studenten kunnen deelnemen aan de pilot voor studiejaar 2017-2018.
Lees verder

Wie betaalt voor overstromingsgevaar?
Door klimaatverandering en toenemende verstedelijking wordt het overstromingsgevaar steeds groter. Maar wie betaalt er als het water schade aanricht? Om antwoord te krijgen op die vraag roepen beleidsmakers de hulp in van experts. In haar promotieonderzoek kijkt Emmy Bergsma wie die experts zijn en op wiens schouders de kosten van overstromingen volgens hen terecht zouden moeten komen. Bergsma promoveert op vrijdag 10 februari aan de Universiteit van Amsterdam.
Lees verder

Roland Pierik in Gezondheidsraad
Roland Pierik, universitair hoofddocent rechtsfilosofie, is uitgenodigd lid te worden van de Vaste Commissie Vaccinaties van de Gezondheidsraad.
Lees verder