Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

dinsdag 31 januari 2017

Universiteit van Amsterdam: Uitverkocht Nationaal Interdisciplinair Onderwijscongres

Uitverkocht Nationaal Interdisciplinair Onderwijscongres
Het eerste 'National Interdisciplinary Education Conference' georganiseerd door het Instituut voor Interdisciplinaire Studies van de UvA is uitverkocht. Tijdens deze conferentie op 2 februari delen Nederlandse en Belgische hoger onderwijsinstellingen inspirerende voorbeelden en ervaringen met de deelnemers. Maar liefst 11 verschillende hoger onderwijsinstellingen vanuit het hele land presenteren zich tijdens deze conferentie.
Lees verder

Nieuw mechanisme ontdekt waardoor borstkankercellen ontsnappen aan hormoontherapie
Een internationaal onderzoeksteam, waaronder UvA onderzoekers Pernette Verschure en promovendus Mannus Kempe van het Swammerdam Institute of Life Sciences, heeft een nieuw mechanisme ontdekt waardoor een veel voorkomend type borstkankercellen ongevoelig wordt voor een specifieke vorm van hormonale therapie. De resultaten zijn recent gepubliceerd in Nature Genetics.
Lees verder

UvA informaticus bouwt parlementaire zoekmachine voor De Correspondent
Informaticus Maarten Marx van de Universiteit van Amsterdam heeft een zoekmachine voor online nieuwsplatform De Correspondent gebouwd waarmee alle Tweede Kamer moties doorzoekbaar zijn. Kiezers kunnen zo checken wat politieke partijen aan beloftes waar hebben gemaakt in de afgelopen jaren.
Lees verder