Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

vrijdag 27 januari 2017

Technische Universiteit Delft: Simulatieplatform SimSmartMobility gelanceerd

Simulatieplatform SimSmartMobility gelanceerd
Op vrijdag 27 januari 2017 lanceren en demonstreren Connecting Mobility, TNO en TUDelft het eerste prototype van SimSmartMobility. Ook tekenen 19 aangesloten partners een intentieverklaring voor doorontwikkeling. SimSmartMobility is wereldwijd een uniek simulatieplatform om leefbaarheids-, veiligheids- en bereikbaarheidseffecten van innovatieve mobiliteitsoplossingen te simuleren. Het prototype is het afgelopen halfjaar ontwikkeld door de drie initiatiefnemers.
Lees verder

OpenCourseWare 'Seismic Essentials' van start
De aardbevingen in Groningen zijn bijzonder: aardbevingen als gevolg van gaswinning, zogenaamde 'geïnduceerde aardbevingen', veroorzaakt een reeks problemen waarmee wereldwijd weinig ervaring is. De TU Delft is daarom samen met ingenieursbureau Arup, TNO en de TU Eindhoven de OpenCourseWare (OCW) serie 'Seismic Essentials' gestart. De collegereeks is vanaf vandaag online beschikbaar en bedoeld om ingenieurs die werken aan het herstel of bescherming van huizen en infrastructuur van een integrale...
Lees verder