Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

vrijdag 27 januari 2017

Talkshow met Arjen Lubach en Philippe Remarque over videojournalistiek

Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Klik hier voor de webversie.
doorsturen>
 
Let's YouTube staat in februari in het teken van de journalistiek! YouTubers Alwin en Saske maakten een journalistieke reeks voor Beeld en Geluid, Volkskrant-hoofdredacteur Philippe Remarque leidt een talkshow over de rol van online video in de toekomst van de journalistiek met o.a. Arjen Lubach en NOS Jeugdjournaal-presentatoren Nick en Lysette geven twee masterclasses presenteren!

Naast de maandelijkse zondagochtendcolleges die eerder zijn aangekondigd is er nu vrijwel iedere zondag iets te doen en te leren bij Beeld en Geluid! Op zondagochtend kun je nu onder andere ook audiovisuele lezingen bijwonen, zoals aanstaande zondag met thriller-auteur Tomas Ross, of bijvoorbeeld alles leren over de vele uitvindingen van Thomas Edison.
Bekijk de volledige agenda

AGENDA

Wat is er de komende maand te doen?
 
IN 'T KORT:
Mooi, mooier, mooist - Beauty van de jaren 30 tot nu
Radicale verbeelding: Sandberg@Mediapark Masterclasses van start
UITGELICHT:
Talkshow over videojournalistiek met oa Arjen Lubach
Online video toekomst van journalistiek met oa Arjen Lubach Verdringt videojournalistiek het geschreven woord? Wat kan de camjo meer en minder dan de schrijvende pers? En maakt online video van iedereen een journalist? Philippe Remarque, hoofdredacteur van de Volkskrant, spreekt in deze talkshow op 9 februari bij Beeld en Geluid met experts over de stelling "Online video is de toekomst van de journalistiek". Met o.a. Arjen Lubach, Casper Sikkema (VICE), Rachid Finge (YouTube), Jurjen IJsseldijk en Melvin Captein (NOS op 3).
 
Lees verder->
 
Knutselen in Klokhuis Maaklab
Knutselen in Klokhuis Maaklab Hou jij van knutselen, ontwerpen, uitvinden, timmeren, zagen, lijmen, tekenen of gewoon lekker aanrommelen met materiaal? Kom vanaf 8 februari naar het Klokhuis MaakLab bij Beeld en Geluid.
Het Klokhuis MaakLab wordt iedere maand omgetoverd in een nieuw thema aansluitend op de Klokhuis Maakt afleveringen op tv.
 
Lees verder->
 
Ontmoet presentatoren van het NOS Jeugdjournaal
Ontmoet presentatoren van het NOS Jeugdjournaal Het thema van de tentoonstelling Let's YouTube is in februari Journalism. Daarom zijn er in de voorjaarsvakantie speciale lessen met NOS Jeugdjournaal. Van presentatoren Nick Renooij en Lysette van Geel leer je wat nieuws is, hoe ze het maken en hoe je het beste kunt presenteren.
Vanaf 9 jaar.
 
Lees verder->
 
Nieuwsjunkie of nieuwsmijder?
Nieuwsjunkie of nieuwsmijder? Op 3 mei worden de uitgangspunten voor de fusie van Beeld en Geluid en het Persmuseum ondertekend. Beide organisaties ontwikkelen gezamenlijk een programma van activiteiten waarbij de rol van de journalistiek binnen de maatschappij centraal staat. Een belangrijk uitgangspunt van dit programma is het gesprek met de bezoeker. Daarom kun je nu op de Newswall bij Beeld en Geluid aangeven welke rol speelt nieuws in jouw leven. Ben jij een nieuwsjunkie of nieuwsmijder?
 
Lees verder->
 

facebook

twitter

youtube

Pinterest

•contact

•doorsturen

•afmelden

© Beeld en Geluid

BankGiro Loterij