Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

maandag 30 januari 2017

Science Guide: 'We leggen de lat voor iedereen hoger'

'We leggen de lat voor iedereen hoger'
Het Stenden-lectoraat Onderzoek zoekt uit hoe praktijkgericht onderzoek vorm krijgt binnen de hogeschool en hoe het onderwijs daar beter op kan inspelen. Dr. Herman Blom, die naast dit lectorschap ook directeur academisering is, is inmiddels een half jaar geïnstalleerd en deelt de eerste resultaten.
Lees verder

Voortbouwen op de expertise van STW
Technologiestichting STW is begin dit jaar opgegaan in NWO-domein Toegepaste en Technische Wetenschappen (TTW). EZ-minister Henk Kamp hoopt dat het domein voortbouwt op de expertise, werkwijze en netwerken van STW, zo schrijft hij aan de Tweede Kamer.
Lees verder

TU Delft beste in competitie van Elon Musk
De Hyperloop, het futuristische nieuwe transportconcept van Tesla-oprichter Elon Musk, laat mensen en goederen met hoge snelheid door buizen reizen. Maar hoe ziet zo'n vervoersmiddel er uit? Studenten van de TU Delft wonnen gisteren de bij het transportconcept horende SpaceX Hyperloop Pod Competition.
Lees verder