Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

maandag 30 januari 2017

Rijksuniversiteit Groningen: Herman Bröring: 'Overheid en windpark Veenkoloniën: Verbijsterend geklungel’

Herman Bröring: 'Overheid en windpark Veenkoloniën: Verbijsterend geklungel'

Herman Bröring, hoogleraar bestuursrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen, noemt op FluxEnergie het optreden van de overheid rond het windpark Veenkoloniën 'verbijsterend ruw' en 'geklungel'. Bröring heeft de ministerraad en de Tweede Kamer zijn mening gestuurd.

Lees verder

Marc Hertogh: 'De overheid is totaal niet geïnteresseerd in de burger'

De overheid is totaal niet geïnteresseerd in de burger en hanteert een mensbeeld dat haar het beste uitkomt, zegt Marc Hertogh, hoogleraar rechtssociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen, in Sprank. De Participatiewet en de Fraudewet gaan ervan uit dat iedereen fraudeert als hij de kans krijgt. Dat krijgt de overheid als een boemerang terug.

Lees verder

Feringa doneert Nobelpenning aan Universiteitsmuseum

Nobelprijswinnaar Ben Feringa heeft woensdag een replica van zijn Nobelpenning gedoneerd aan het Universiteitsmuseum. Feringa deed dat bij de tentoonstelling Nobel Science, die hij opende.

Lees verder

Kritische beschouwing woningwaarde in het aardbevingsgebied

Kritische beschouwing woningwaarde in het aardbevingsgebied

Lees verder