Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

zondag 29 januari 2017

ReChill - Winnaar letterkunst - Klokhuis deze week

            
ReChill met Akwasi!
rechill
 
Van onze buren Schooltv, het nieuwe programma ReChill! Acteur en Zanger Akwasi legt je uit hoe je lekker kunt ontspannen. Dat kan gewoon in de klas!

De eerste aflevering staat nu op de schooltvsite en de komende 7 weken kun je iedere woensdag een nieuwe aflevering zien. Hoe ReChill!

            
Winnaar Letterkunstwedstrijd: Oliviaatje
letterkunst
 
De letterkunstwedstrijd is afgelopen, letterkunstenaar Job heeft het mensenalfabet van Oliviaatje als winnaar uitgekozen.

Wil je zelf ook nog een mooi alfabet maken?
Ga dan naar de studio, daar vind je alle tips van Job!
            
Deze week in de uitzendingen:
Het Kantoor 197
maandag 30 januari
Timo probeert het record hotdog-eten te verbreken en Leonoor lijkt steeds meer op haar hond. Waarom lijken baasjes eigenlijk op hun hond? In Doen Ze Dat Zo? zie je hoe mosterd wordt gemaakt. En in Boer zoekt Machine de eierraaprobot. Maurice ontdekt een robot die automatisch eieren raapt in een grote kippenstal. Hoe werkt het?

Treinverkeersleiding
dinsdag 31 januari
Nederland heeft het drukst bereden spoorwegnet van Europa. Iedere dag worden een miljoen reizigers vervoerd over 7000 km spoor. Wie leidt dat in goede banen? Maurice gaat op bezoek bij de treinverkeersleider in de drukste post van Nederland: Amsterdam. In de sketch dromen de oermensen van een manier om zich sneller te verplaatsen.

Operastem
woensdag 1 februari
Maria Fiselier is klassiek zangeres. Ze legt aan Nienke uit hoe ze haar stem traint om uiteindelijk haar droom in vervulling te laten gaan; operazangers worden. Op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag legt ze uit hoe met behulp van twee kleine stembandjes zulk prachtig geluid gemaakt kan worden.

Scheiden: De rechtbank
donderdag 2 februari
Als je ouders gaan scheiden dan kun je te maken krijgen met de rechtbank. De rechter moet dan de afspraken goedkeuren die je ouders maken. Daarvoor is het ook belangrijk dat de rechter weet wat jij wil. Nienke en Floor gaan naar het kind-gesprek met de rechter. Saïd en Jonathan bespreken de voor- en nadelen van het hebben van gescheiden ouders.

Donald Duck
vrijdag 3 februari
Donald Duck is al vanaf 1952 in Nederland. De Nederlandse editie wordt ook hier gemaakt. Michel is één van de vaste tekenaars van de strip. Hij legt aan Nienke uit hoe hij de driftige eend van gelaatsuitdrukkingen voorziet. Tekstredacteur Jos Beekman verklapt de belangrijkste stripwet van elk Donald Duck-verhaal: het moet eindigen met een grap!

Dit overzicht is onder voorbehoud van wijzigingen.
Onze website biedt altijd het meest actuele maandoverzicht.
Onderaan die pagina staat ook een downloadbutton, die een printbare versie van het maandoverzicht opent.