Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

donderdag 26 januari 2017

Professionaliseringsnieuwsbrief AVS Centrum Educatief Leiderschap - Januari 2017

Een leven lang professionaliseren
Professionaliseringsnieuwsbrief AVS Centrum Educatief Leiderschap - Januari 2017

Leergang Action Learning - start 9 maart 2017
De 21st century management skills doen hun intrede. De succesvolle schoolleider aan het begin van de 21e eeuw is creatief, innovatief, communicatief, omarmt wereldburgerschap, werkt en leert samen en reflecteert. Centraal staat het zoeken naar diversiteit, het verbinden van talenten en het creëren van gelegenheidscoalities. De methodiek Action Learning leert u anders kijken, handelen en beleven en biedt een antwoord op de eisen die de continu veranderende wereld aan u en uw organisatie stelt. Het AVS Centrum Educatief Leiderschap is hiervoor een samenwerking aangegaan met Businesschool Nederland. Meer informatie


Leergang Leidinggeven aan gepersonaliseerd onderwijs - start 12 mei 2017 - Nieuw!
Er is geen blauwdruk van gepersonaliseerd onderwijs. Dat vraagt dus om een eigen ontwerp, dat de school de uitgelezen mogelijkheid biedt om vorm te geven aan gepersonaliseerd leren en zo de onderwijsaanpak goed af te stemmen op de eigen leerlingenpopulatie en omgeving. Gepersonaliseerd onderwijs is daarmee dé manier om recht te doen aan de verschillen tussen kinderen en teamleden in de school. Sterker nog: gepersonaliseerd onderwijs gaat juist uít van verschillen. Meer informatie

Masterclass Geluk voor leidinggevenden - start 22 mei 2017
Gemiddelde waardering: 9.5
Samen met psychologe/veranderkundige Clara den Boer heeft de AVS deze masterclass ontwikkeld. In de masterclass krijgt u de nieuwste inzichten over geluk, zodat u deze kunt toepassen in het aansturen van uw team en kunt vertalen naar de praktijk. Den Boer: "Veel directeuren hebben het razend druk, en weten vaak niet waar ze goed in zijn, wat hen drijft of wie ze zijn. Vanuit de wetenschap is steeds meer bekend over geluk, mentaal vermogen en hoe je dit kunt bevorderen. Als je leert om deze inzichten toe te passen, maak je niet alleen je team, maar ook jezelf gelukkiger."
Reacties deelnemers: "Inspirerend", "Direct toepasbaar", "Mind Changing".
Meer informatie
Opleidingslijn

De opleidingen en leergangen gemarkeerd met een * zijn gecertificeerd (basis- of herregistratie) door het Schoolleidersregister PO.

** Deze leergang is gevalideerd door registerleraar.nl.

Meer aanbod

Trainingen en masterclasses

De trainingen en masterclasses gemarkeerd met een * zijn gecertificeerd (in het kader van de herregistratie) of als bron opgenomen bij het Schoolleidersregister PO.

Meer aanbod

Advies, coaching en mediation op maat

Meer advies op maat | Meer coaching op maat

Contact
Voor al uw professionaliseringsvraagstukken neemt u contact op met het AVS Centrum Educatief Leiderschap: cel@avs.nl of 030-2361010.

Afmelden voor deze nieuwsbrief?
U kunt zich afmelden via deze link: http://www.avs.nl/avsnieuwsbrief/afmelden?emailadres=onderwijsinnederland@gmail.com

 

www.avs.nl/professionalisering | cel@avs.nl 

AVS-congres 2017
Daadkrachtig leiderschap

Schrijf u nu in voor het AVS-congres 2017  
Vroegboekkorting tot 14 februari

Leergang Leidinggeven aan gepersonaliseerd onderwijs


Leergang Veranderen in de onderstroom


Opleidingen en leergangen 2017 en 2018
cover-cel-0316-s.png