Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

zondag 29 januari 2017

LKCA: Zicht op actieve cultuurparticipatie 2016 is uit

Zicht op actieve cultuurparticipatie 2016 is uit
De sector buitenschoolse kunsteducatie vernieuwt zich. Hoe lees je in het zojuist verschenen boek 'Zicht op actieve cultuurparticipatie. Thema's en trends in praktijk en beleid 2016', een gezamenlijke uitgave van het LKCA en het Fonds voor Cultuurparticipatie.
Lees verder

De kunstvakken: vóór of achter de streep?
'Leerlingen moeten creatief zijn, kritisch, en problemen op kunnen lossen. Waar komen deze vaardigheden aan de orde? Juist! Binnen de kunstvakken natuurlijk. Geef die dan ook een centrale positie in het onderwijs.' Een betoog van Patrick van Berkel, docent beeldende vakken en ckv.
Lees verder

Transformatieagenda Kunst en cultuur met zorg en welzijn gepresenteerd
Met deze transformatieagenda willen Movisie en partners (waaronder het LKCA) iedereen die actief bezig is met het verbinden van kunst en cultuur met zorg en welzijn een steuntje in de rug geven en anderen uitnodigen om ook actief te worden.
Lees verder

Gelijke Kansen Week van start!
De Gelijke Kansen Week is begonnen! Deze week van 23 tot en met 27 januari staat in het teken van gelijke kansen voor kinderen en jongeren. Minister Jet Bussemaker en staatssecretaris Sander Dekker van OCW trekken met een bus door het land met de Gelijke Kansen Alliantie (GKA), een...
Lees verder

Hoe behandel je gedichten in de klas op een prikkelende manier?
Van 26 januari tot en met 2 februari is het weer Poëzieweek! Een extra reden om gedichten te behandelen in de klas. Of gewoon thuis. Doe je voordeel met de acht tips van Kila van der Starre op Cultureel Kapitaal.
Lees verder

Muziekmethode wint NOT Innovatie Award
Digitale muzieklesmethode Kazoo wint de Innovatie Award 2017 van de NOT, de vakbeurs voor het onderwijs.
Lees verder