Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

zondag 29 januari 2017

LKCA: Code Culturele Diversiteit Award - stem mee!

Code Culturele Diversiteit Award - stem mee!
De vijf genomineerden voor de CCD Award 2017 zijn Hamlet van ZEP Theater Producties, Festival Mundial, Ongekend Bijzonder Festival 2016, Project Old Skool van Stichting Gebouw 52 en het Van Abbemuseum.
Lees verder

Hoe maken we het voor families in het museum nog beter?
Museumbezoekers kijken vaak maar heel kort naar een kunstwerk. Raken ze meer betrokken als je informatie op een andere manier aanbiedt? Ontwerper Astrid Poot onderzocht het op Cultureel Kapitaal op een heel originele manier.
Lees verder

ZomerExpo zoekt kunst
Tot en met 7 maart kunnen (amateur-)kunstenaars een of meer kunstwerken voor een voorronde van de ZomerExpo aanmelden. Deze kunsttentoonstelling, met open inschrijving en anonieme selectie, vindt dit jaar in Museum de Fundatie plaats. Alle beeldende disciplines zijn welkom. Het thema is 'water'.
Lees verder

Cultuureducatie op de NOT - Creatief in het onderwijs!
Op de NOT2017, dé vakbeurs voor professionals in het onderwijs van 24 t/m 28 januari, is het LKCA dit jaar volop aanwezig met Cultuureducatie met Kwaliteit. Hier kan iedereen terecht voor informatie over cultuureducatie in heel Nederland, workshops, goede voorbeelden én een bijzondere verrassing....
Lees verder

Koepelorganisatie VNK wordt Koornetwerk Nederland
De Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Nederlandse Korenorganisaties (VNK) heeft unaniem ingestemd met het voorstel van het bestuur om de ontwikkeling en promotie van koorzang in Nederland op een nieuwe manier te organiseren en ondersteunen in een nieuwe organisatie onder de naam:...
Lees verder

Call for papers: participatie in culturele hoofdsteden
Welke rol speelt participatie in de culturele hoofdsteden van Europa? Hierover brengt het tijdschrift Participations: Journal of Audience and Reception Studies een themanummer uit. Je kunt een bijdrage indienen.
Lees verder