Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

maandag 30 januari 2017

HU: Nederlandstalige toolkit 'Gezond Ouder Worden' gelanceerd

Nederlandstalige toolkit 'Gezond Ouder Worden' gelanceerd
De toolkit 'Gezond Ouder Worden' is donderdag 3 november gelanceerd in wooncomplex De Dame in het Utrechtse Zuilen. De toolkit is resultaat van een samenwerking van Hogeschool Utrecht (HU) met studenten, ouderen en (internationale) partners uit het werkveld.
Lees verder

Lectoraat helpt studenten persoonlijke professionele keuzes te maken
"Er is meer aandacht nodig voor de normatieve dimensie van professionalisering binnen de beroepsopleidingen", zo stelde lector Cok Bakker tijdens het symposium 'Complexity in Education: From Horror to Passion', op 11 november.
Lees verder

Opnieuw miljoen euro voor U Create
Het Centre of Expertise Creative Industrie (U Create) van de HU krijgt een goede beoordeling van de Reviewcommissie Hoger Onderwijs en Onderzoek (ingesteld door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de minister van Economische Zaken). Ook het komend jaar kan het een miljoen euro tegemoetzien.
Lees verder

Marieke Telleman winnaar Ad van Doorenprijs
Marieke Telleman, vierdejaarsstudent Orthoptie aan Hogeschool Utrecht, heeft de Ad van Doorenprijs 2016 van de Faculteit Gezondheidszorg gewonnen. Deze prijs voor de meest bijzondere prestatie op het gebied van honoursonderwijs werd dinsdag 22 november uitgereikt.
Lees verder