Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

zondag 29 januari 2017

Dyslectische kinderen in de bovenbouw

Dyslectische kinderen in de bovenbouw
Hieronder een overzicht van de opmerkingen over de cursus "Dyslectische kinderen in de bovenbouw". In eerste instantie leek de cursus te veel gericht op leesonderwijs voor de hele groep en uitwisselen van ervaringen. 's Middags beter geircht op dyslexie. Bedankt; Prima dag! Eerste keer bij SONedutraining, maar ben van plan dit nogmaals te doen; Cursusmateriaal mag wat uitgebreider.
Lees verder

Overblijvers
 
Lees verder

Quotes na posthbo-opleiding intern begeleider
Meer quotes van cursisten posthbo-opleiding: 'Door de opleiding heb ik bestaand niet-effectieve structuren in de zorg kunnen doorbreken'.'Door mijn andere inzichten heb ik een positieve samenwerking met de leerkrachten kunnen bewerkstelligen.''Ik leerde kijken en luisteren naar de ander. Daardoor kan ik effectief afstemmen. Ik bereik sneller mijn/ons doel'.'Ik leerde dat weerstand een cadeau was...
Lees verder

Didactiek onderwijsondersteuners
 Opmerkingen op de cursus 'Didactiek voor onderwijsondersteuners'. Ik zou het fijn vinden als de cursus overdag gegeven wordt; Ik vond het een leuke cursus, ben erg enthousiast; De duur van de cursus (15.00-21.00 uur) is eigenlijk te lang. Het mag wel wat korter; Een leuke leerzame cursus; De uitwisselingen heb ik als prettig ervaren. Leuke, interessante cursus! Leuke cursus, met veel...
Lees verder

Kinderen met faalangst
Uitspraken van cursisten over de cursus 'Kinderen met faalangst'. Volgend jaar weer cursussen bij SON! Prettige dag. Tot nu toe heb ik alleen maar prettige docenten gehad; Goede docent. Veel concrete voorbeelden. Prima verzorging van lunch en koffie/thee. Goed gedaan!; Heel leerzaam!; Ik ben me weer extra goed bewust van mijn rol als leerkracht, zeker ook t.o.v. kinderen met faalangst....
Lees verder