Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

dinsdag 12 december 2017

Britten minstens tot en met 2020 in Erasmus+

Docentenuitwisseling naar VS | 'Brexit is grootste denkfout van onze tijd' | Nationale alumnistrategie 

online lezen
  |  news in English  |  unsubscribe
 
ep nuffic
 
 
Nieuwsbrief
dinsdag
 12 december 2017
Grenzen aan kamers voor internationale studenten
Werven zonder woonruimte, mag dat?
Hogescholen en universiteiten krijgen het verwijt dat ze veel te enthousiast internationale studenten werven, terwijl er een kamertekort is. Waarom zorgen ze zelf niet voor huisvesting? Lees dat in het artikel Kamers op de campus in het nieuwe nummer van Transfer.
Lees meer
 
Op docentenuitwisseling naar VS
'Ik heb allerlei nieuwe werkvormen ontdekt'
Vera Verwimp, docent Nederlands bij de Academie voor Welzijn van MBO Utrecht, kon dankzij een uitwisselingsprogramma voor docenten in oktober naar de VS. Lees over haar ervaringen in vakblad Profiel
Lees meer
 
Doe mee aan ons webinar op 13 december
Meer budget Erasmus+ voor po en vo
Het budget voor Erasmus+ is voor 2018 met 15% gestegen. In totaal is er in Nederland € 55,6 miljoen beschikbaar. Daarvan is € 10,7 miljoen bestemd voor po en vo: bijna 40% meer dan in 2017. Meer weten? Doe mee aan ons webinar op 13 december of kom naar onze informatiebijeenkomst op 17 januari 2018.
Lees meer
 
Interview: Marijk van der Wende over impact globalisering op HO
'Brexit is de grootste denkfout van onze tijd'
"Brexit is de grootste denkfout van onze tijd. Het idee dat dat íemand iets zou opleveren. En dan is het ook nog aangezwengeld door mensen die gestudeerd hebben op de hoogst aangeschreven universiteiten.” Een interview met faculteitshoogleraar Higher Education Systems Marijk van der Wende in het nieuwe nummer van Transfer.
Lees meer
 
Collegegeld voor buitenlanders nog onduidelijk
VK ten minste tot en met 2020 in Erasmus+
Het Verenigd Koninkrijk (VK) zal tenminste tot en met 2020 blijven deelnemen aan Europese programma’s, waaronder Erasmus+ en Horizon 2020.  Of het VK blijft deelnemen na 2020, is nog onduidelijk. Dat meldt Neth-ER.
Lees meer
 
Diplomatie, kennis, handel en talenten meer verbinden
Nuffic presenteert nationale alumnistrategie
Holland Alumni zijn van grote waarde voor ons land. Om dit potentieel ten volle te kunnen benutten is een nationaal alumniprogramma  noodzakelijk. Tijdens de bijeenkomst ‘Samen sterker’ overhandigde de Israëlische alumna Eliane Khoury de Nationale alumnistrategie aan Prins Constantijn.
Lees meer
 
Agenda (NL)
Calendar (EN)
Nuffic Academy
Vacatures
 
 
 
ep nuffic
Contact
Website
Aanmelden
Afmelden
Doorsturen
Gegevens wijzigen
Disclaimer
Copyright

Aanbevolen