Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

dinsdag 14 november 2017

vvto-nieuwsbrief november 2017 | Schrijf je in voor de conferentie English for All

Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationalisering in onderwijs Online versie
nieuwsbrief
Nuffic
Inhoud
1 Schrijf je in voor  conferentie English for all!
2  Netwerkbijeenkomst vvto
3 Wat is nieuw?
4 curriculum.nu zoekt ontwikkelscholen
5 My Languages: werk aan je Engelse skills
6 Primary CLIL: Connect  and Colaborate in CLIL on 8 March 2018
7 Agenda
 
1
Schrijf je in voor conferentie English for all!
De aanmelding voor de conferentie 'English for all: voorbereid de wereld in’ is geopend. Het programma is vastgesteld en met trots kondigen we Mark Mieras aan als keynote speaker. Mark Mieras is wetenschapsjournalist met een fascinatie voor hersenonderzoek. Hoe leren je hersenen het beste een vreemde taal? Waarom is plezier zo belangrijk? Je leert er meer over tijdens de plenaire lezing.

Lees meer en meld je snel aan, want vol=vol.
2
Netwerkbijeenkomst vvto
Hoe breng je het geleerde Engels in de praktijk? Deze vraag stond centraal tijdens de vvto-netwerkbijeenkomst. Deelnemers leerden hoe eTwinning werkt en hoe je internationale contacten een plek geeft in je school. Ook werd inspiratie opgedaan over internationaliseringsactiviteiten voor kleuters en was er genoeg ruimte om te netwerken. De eerste afspraak om samen een eTwinning- project te doen is zelfs al gemaakt!
 
Wil je een volgende keer ook deelnemen? Meld je dan aan voor het netwerk vvto.
3
Wat is nieuw?
  • Speciaal voor bestuurders, schoolleiders en coördinatoren internationalisering in het basisonderwijs hebben Nuffic en de PO-Raad een Handreiking internationalisering primair onderwijs samengesteld. In deze handreiking vind je praktische tools, informatie over het maken van beleidsplannen en een stappenplan.

  • Wil je de schoolgids of website ook in het Engels publiceren? Maak het jezelf dan makkelijk en gebruik het sjabloon met alle onderwerpen en teksten die je in een schoolgids zou verwachten.
4
curriculum.nu zoekt ontwikkelscholen
Ben je als schoolteam bezig met curriculumontwikkeling Engels? Of wil je daarmee aan de slag? Wil je inzichten uit de praktijk delen en reageren vanuit jouw praktijk op ideeën voor het curriculum Engels in heel Nederland? Curriculum.nu is nog op zoek naar ontwikkelscholen. Tot 17 november 15.00 uur kun je je aanmelden. Deelnemende scholen ontvangen een financiële tegemoetkoming.

Lees meer of meld je direct aan.
5
My Languages: werk aan je Engelse skills
Vvto-school OBS Stedeke (winnaar eTwinningprijs 2017 heeft met Europese partners een taalportfolio ontwikkeld: My Languages. Zowel beginnende als gevorderde leerlingen (8-14 jaar) kunnen hiermee hun Engels verbeteren en zich bewust worden van hun eigen meertaligheid. Met plezier leren staat hierbij voorop! De ingebouwde reflectie en persoonlijke woordenlijsten zorgen voor een dynamisch taaldocument. Als leerkracht kies je daarnaast zelf hoe en wanneer je deze inzet.

Lees meer
6
Primary CLIL: Connect and Colaborate in CLIL on 8 March 2018
Carly Klein, primary CLIL expert and Rosie Tanner, secondary CLIL expert, are offering a small conference-cum-workshop to talk about how primary and secondary schools can work together on the transition to TTO. During the conference, you will look at some practical examples of good primary and secondary CLIL and discuss challenges. Thanks to ORS Lek& Linge in Culemborg for offering to host the workshop. 

More information and the online application form
7
Agenda
Woensdag 15 november – Voorlichtingsbijeenkomst Engels in het basisonderwijs
Tijd: 15.15 – 17.00 uur.
Locatie: HAN Nijmegen
Meer informatie

Woensdag 22 november – Informatiebijeenkomst KA1 en KA2 po-vo Call 2018
Tijd: 12.30 – 16.00 uur.
Locatie: Vergadercentrum Domstad, Utrecht.
Meer informatie

Woensdag 17 januari 2018 – Toetscongres primair onderwijs
Tijd: 09.00 – 16.30 uur.
Locatie: Spoorwegmuseum, Utrecht.
Meer informatie

Vrijdag 23 maart 2018 – Conferentie English for all: voorbereid de wereld in
Tijd: 09.00 – 16.30 uur.
Locatie: de Woonindustrie, Nieuwegein.
Meer informatie
   
Nuffic is de Nederlandse organisatie voor
internationalisering van het onderwijs.
Nuffic
Kortenaerkade 11
Postbus 29777
2502 LT Den Haag
T 070 4 260 260
vvto@nuffic.nl
 
nieuwsbrief
VROEG VREEMDETALENONDERWIJS
jaargang 14 nr. 6, 14 november 2017
 
Nuffic

Aanbevolen