Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 27 juli 2017

En de winnaar van augustus is...

Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Klik hier om het bericht in uw browser te bekijken.
Leespluim

Persbericht, 27 juli 2017


De KIDDO-Leespluim van de maand augustus 2017 gaat naar het boek
...

Ha…een wipwap!
Susanne Strasser 

Het juryrapport: 

De olifant kijkt wat beteuterd voor zich uit. Hij staat op de wipwap, maar de wipwap wipt niet. Maar wacht daar komt de pinguïn die op de wipwap klimt. Nee hoor, te licht. Ook met de aap erbij gebeurt er niets. Daar komt de struisvogel; nee hoor, lukt nog niet. Zelfs met de giraf en het nijlpaard erbij wipt de wipwap nog steeds niet. Let op, daar komt het kind. Het toetert alle dieren naar een kant en brengt de wipwap met de dino eindelijk in beweging! Wip wap, wip wap, wip wap…

Een simpel stapelverhaal dat een beetje lijkt op het vorige boek van Susanne Strasser, Mmmm… een taart. En er is weer een hoop plezier mee te beleven met een groepje peuters. De dieren huppen, klimmen, springen, trippelen en ploffen de wipwap op met bijpassende, spannende geluiden als ritsj ratsj roetsj, zwoep, tippetappetop, badaboem en een toetergeluid. Grote pret natuurlijk met het nadoen van al die geluiden. En dan de lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen van de dieren. Wat een variatie. Een mooie onderbreking is de krokodil die langskomt maar geen tijd heeft. De opluchting is groot bij de dieren op de wipwap. Het vlindertje lijkt met hem mee te gaan, maar besluit tot het eind van het verhaal in het boek te blijven.

De stevige uitvoering zorgt ervoor dat het verhaal, de taal, de geluiden en de emoties keer op keer een belevenis zijn. Ook met de ‘technische’ insteek kan gespeeld worden: wat is lichter of zwaarder?
  


Boekgegevens

Titel: Ha…een wipwap!
Auteur Susanne Strasser
ISBN: 9789089672247
Uitgeverij: Hoogland & van Klaveren
Prijs: € 11,50

Klik hier voor de website en een pdf van het juryrapport
De KIDDO Leespluim 
is een bekroning van kwalitatieve boeken voor het jonge kind (0 tot 6 jaar) om hen te prikkelen tot lezen en hun leesplezier en taalvaardigheid te bevorderen. 
www.kiddoleespluim.nl
  

Leespluim
Uitschrijven? Klik hier om u uit te schrijven uit deze mailing lijst.

Copyright © 2017 Uitgeverij SWP, All rights reserved.

Aanbevolen