Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

zondag 11 juni 2017

WOW! Levende kunst - Het is Ramadan - Klokhuis deze week

            
Levende kunst
klokhuiswow
 
Op de WOW-pagina plaatsen we iedere week heerlijke video's die we op het internet hebben gevonden en met jullie willen delen.

In dit filmpje zie je hoe het kunstwerk tot leven komt in een spannende achtervolging. WOW!
            
Het is Ramadan!
youtubekanaal
 
Nienke is op bezoek bij een familie die meedoet aan de Ramadan. Hoe is het om zo lang niet te eten en te drinken wanneer het ontzettend warm is?

Bekijk de video op ons youtube kanaal!
            
Deze week in de uitzendingen:
Het kantoor 156
maandag 12 juni
Ben is tijdelijk invalide, maar zou mevrouw Beumer van het hoofdkantoor hem wel geloven? In DoenZeDatZo is te zien hoe kleine auto's worden gemaakt. In de rubriek Orkest is de Bas aan de beurt en in Etenschap gaat het deze keer over gluten.

Zoek Het Uit: Slimme verpakkingen
dinsdag 13 juni
Wij gooien veel voedsel weg, omdat het 'voorbij de datum' is. Dat is niet altijd nodig. Nienke gaat langs onderzoekers die bezig zijn met slimme verpakkingen. Hoe kunnen zij ervoor zorgen dat ons verse eten langer houdbaar wordt? Kan een zak sla middels een chip sms'en dat 'ie opgegeten moet worden?

Marit Törnqvist
woensdag 14 juni
Marit Törnqvist heeft het prentenboek voor de Kinderboekenweek 2014 gemaakt: 'Fabians feest'. Dolores gaat naar haar werkplek in Amsterdam. Marit vertelt over hoe haar jeugd in Zweden nog steeds grote invloed heeft op haar werk. Dolores krijgt te horen en te zien hoe Marit stap voor stap tot haar beroemde prentenboeken komt. Wat hebben tandenborstels en vlooienkammen daarmee te maken?

Kinderrechten: Ondervoeding
donderdag 15 juni
Een belangrijk kinderrecht is het recht op voldoende gezonde voeding. Toch zijn er nog veel plekken op de wereld waar kinderen niet genoeg gevarieerd eten krijgen. Nienke gaat op bezoek in Guatemala. Een prachtig en vruchtbaar land. Toch zijn daar veel kinderen ondervoed. Nienke legt uit hoe dat komt en laat zien met welke hulpprogramma's geprobeerd wordt om verandering te brengen in deze situatie.

Superhagedissen
vrijdag 16 juni
Hagedissen zijn als soort ouder dan de dinosaurussen. Dat komt waarschijnlijk door de slimme trucs die ze gebruiken om te overleven. Nienke gaat naar dierenpark De Oliemeulen waar ze een indrukwekkende verzameling hagedissen hebben. Dierverzorger Sjef laat een aantal spectaculaire eigenschappen zien.

Dit overzicht is onder voorbehoud van wijzigingen.
Onze website biedt altijd het meest actuele maandoverzicht.
Onderaan die pagina staat ook een downloadbutton, die een printbare versie van het maandoverzicht opent.

Aanbevolen