Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 22 juni 2017

HU: Studenten en politici debatteren over vluchtelingenbeleid

Studenten en politici debatteren over vluchtelingenbeleid
Het vluchtelingenbeleid in de Gemeente Amersfoort is, zoals overal in Nederland, een veelbesproken issue. Studenten Social Work van HU Amersfoort gingen met lokale politici in debat over het beleid. Het werd een bevlogen gesprek, waarna PvdA'er Youssef el Messaoudi als beste debater werd verkozen.
Lees verder

Hogeschool Utrecht winnaar Orange Carpet Award 2016
Hogeschool Utrecht is met het project ESSENCE de winnaar van de Orange Carpet Award 2016 in de sector hoger onderwijs. ESSENCE is een project van de HU met vier Europese CARPE-partners (Valencia, Turku, Manchester, Hamburg) en drie regionale overheden (Utrecht, Alcoi en Turku). Het richt zich op het stimuleren van de ontwikkeling van duurzame steden. De Orange Carpet Awards zijn een initiatief van EP-Nuffic, voor best-practices in internationalisering.
Lees verder

Verklaring College van Bestuur naar aanleiding van artikel NRC van zaterdag 2 april 2016
De kwaliteit van onderwijs wordt in de kern bepaald door het contact tussen studenten en docenten. Daarvoor creƫren we optimale omstandigheden en geven we zoveel mogelijk financiƫle ruimte om goede aansluiting te blijven houden op de snel veranderende beroepspraktijk.
Lees verder

Startups van HU-alumni geselecteerd door UtrechtInc
De bedrijfsincubator UtrechtInc ondersteunt startups door ze inhoudelijke programma's, een leercommunity en mentoren aan te bieden. Onlangs zijn er bij UtrechtInc zes nieuwe startups begonnen waarvan er twee, Boekzorg.nl en Edutainment Games, zijn opgericht door alumni van Hogeschool Utrecht. "We kunnen via de incubator sneller groeien door goede begeleiding van de mentoren. Bij iedere sessie heb ik wel een 'aha-moment'", vertelt Gerben Boot, de oprichter van Boekzorg.nl.
Lees verder

Aanbevolen