Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

vrijdag 30 juni 2017

En de winnaar van juli is...

Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Klik hier om het bericht in uw browser te bekijken.
Leespluim

Persbericht, 30 juni 2017


De KIDDO-Leespluim van de maand juli 2017 gaat naar het boek
...

Dit is voor jou
Sanne te Loo 

Het juryrapport: 

‘Dit is voor jou’, de titel is even verwarrend. Voor mij als lezer of voorlezer? Voor het kind of het groepje kinderen dat het boek gaat bekijken? Later in het verhaal is het meer voor de jonge hoofdpersoon op het omslag. Maar uiteindelijk is het voor ons allemaal, voor alle kinderen en grote mensen die uitdrukking willen geven aan de beelden en dromen in hun hoofd en daar een plekje voor zoeken.

De jonge tekenaar uit het verhaal is op zoek naar ruimte voor zijn tekeningen. Tekenen vindt hij het leukste dat er is. Hij zoekt de ruimte op straat waar voorbijgangers zonder het te merken over zijn mooie vissen en zeedieren heenlopen. Gelukkig vindt hij aan de haven een plek waar hij kan tekenen. Totdat het gaat regenen en zijn tekening verwatert. Er komt een oude man uit een pakhuis die zich voorstelt als Anselmo, een schilder. Hij vraagt of onze jonge tekenaar bij hem wil komen schuilen. En waar hij dan terecht komt! Een ruim schildersatelier vol verfspullen, doeken, ezels, vlekken op de vloer, grappige spullen aan de wand, een heerlijke rommel. Samen gaan ze aan de slag en veranderen de vlekken in beesten. Kijk die vlek lijkt wel een panter! En dat is net een spinnetje!

Zo vaak hij kan komt de jonge tekenaar naar Anselmo , kon het maar altijd zo blijven. Maar Anselmo is al oud en wil terug naar de plek waar hij ooit thuis was. Het huis wordt verkocht, Anselmo is echt weg. Een beetje beteuterd kijkt de jonge tekenaar naar alle veranderingen aan het huis. Maar dan komt de nieuwe bewoonster naar buiten en roept hem. Hij moet binnenkomen en wat een verrassing! Het atelier is er nog. Anselmo heeft de ruimte speciaal voor hem in tact gelaten. ‘Alles verandert,’ zegt de mevrouw. ‘Maar dit is voor jou.’

Mooi verhaal in kleurige, exotische prenten dat weinig tekst nodig heeft. Het biedt openingen naar hoe je dromen kunt realiseren, je hart kunt volgen, niet bij de pakken neer moet zitten, misschien toch eerst aan je ouders vragen of je bij een oude meneer naar binnen kan gaan, een museum of atelier bezoeken, leren kijken, materiaalonderzoek. En na het lezen zelf aan de slag.

 

 


 


Boekgegevens

Titel: Dit is voor jou
Auteurs Sanne te Loo
ISBN: 9789047708506
Uitgeverij: Lemniscaat
Prijs: € 13,95

Klik hier voor de website en een pdf van het juryrapport
De KIDDO Leespluim 
is een bekroning van kwalitatieve boeken voor het jonge kind (0 tot 6 jaar) om hen te prikkelen tot lezen en hun leesplezier en taalvaardigheid te bevorderen. 
www.kiddoleespluim.nl


  

Leespluim
Uitschrijven? Klik hier om u uit te schrijven uit deze mailing lijst.

Copyright © 2017 Uitgeverij SWP, All rights reserved.

 

Aanbevolen