Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

woensdag 31 mei 2017

Zó wapen je je tegen wespen, André Kuipers krijgt eigen show en reuzenpanda’s zijn eindelijk te zien!

Kidsweek
Helemaal op de hoogte met Kidsweek Bekijk de nieuwsbrief online
 
section image

Tadaaa: panda's Wu Wen en Xing Ya zijn buiten

Daar zijn ze dan: Wu Wen en Xing Ya! Dinsdag mochten de twee reuzenpanda's voor het eerst naar buiten in Ouwehands Dierenpark. Daar keken heel veel mensen naar uit!

Bekijk de foto's van Wu Wen en Xing Ya »
 
section image

100-jarige tweeling viert verjaardag op bijzondere manier

Honderd jaar oud worden is al heel bijzonder. Helemaal als je dat kunt vieren met je tweelingzus. De Braziliaanse zussen Maria en Paulina vieren binnenkort hun 100ste verjaardag en vierden dat alvast met een fotoshoot.

Bekijk de fotoshoot »
 
section image

Apen spotten in Apenheul

Advertentie

Een bos vol loslopende apen, daar is van alles te ontdekken. In Apenheul loopt meer dan de helft van de apen zomaar los in het bos! Je kunt ze dus van heel dichtbij bewonderen. Spot álle apen met de handige gratis spotkaart. Zo hoef je er niet één te missen.

Lees verder »
 
section image

Held Youri (15) redt leven

Toen Youri vorige week naar huis fietste, kreeg hij de schrik van zijn leven. Hij zag een vrouw het spoor oversteken in haar scootmobiel. Maar de slagbomen waren al dicht en de vrouw bleef steken in de rails. Youri rende erop af en redde haar leven.

Lees het verhaal van Youri »
 
section image

André Kuipers krijgt show in Ziggo Dome

Het is vijf jaar gelden dat André Kuipers (58) zelf in de ruimte was. Op de spullen die hij toen bij zich had, is hij heel zuinig.

Dit kun je verwachten van de show »
 
Facebook Kidsweek

Top 5 FacebookAls je haar maar goed zit: caviakapsels
Schoolkinderen week vrij door groot lek
In je korte broek de winter door
Slak Jeremy blijft eenzaam achter
Zwemwater in Nederland steeds schoner

Volg Kidsweek op Facebook »
Instagram Kidsweek

Instagram update"Komt dat zien! Kidsweek is vandaag in Brussel, op bezoek bij Cirque Eloize. Hoe het is om een circusartiest te zijn? Dat lees je binnenkort in Kidsweek!"


Volg Kidsweek op Instagram »
section image

Zó wapen je je tegen wespen

Er zijn al veel grote, dikke koninginnen gezien. Nou is dat normaal niet zo'n probleem, maar dit gaat over wespen! En dat betekent dat we een zomer vol overlast kunnen verwachten. Wat nu? Geen paniek, wespenexpert Arnold van Vliet van de Wageningen Universiteit geeft tips.

Bekijk alle tips »
 
section image

Verliefd op een gewone jongen, dat mag niet!

De Japanse prinses Mako is tot over haar oren verliefd. Maar ze heeft een probleem, want haar vriend is niet van adel. Als ze met hem gaat trouwen, mag ze zichzelf geen prinses meer noemen.

Dit is het verhaal van prinses Mako »
 
section image

Okapi Gerrit geboren in Blijdorp

Advertentie

Zoals je wellicht weet is er een okapi geboren in Diergaarde Blijdorp. Het is een hengstje en hij heet Gerrit. Hij is, als eerbetoon, vernoemd naar de allereerste okapiverzorger in Nederland. Een paar uur na de geboorte is de oud-verzorger op negentigjarige leeftijd overleden; toeval of niet? Bijzonder in ieder geval wel.

Bekijk Gerrit via de live webcams in Blijdorp »
 
section image

Wat is sneller: een Ferrari of een Romeinse strijdwagen?

Wat is sneller: een Ferrari met 562 paardenkracht, of een Romeinse strijdwagen voortgetrokken door twee paarden? Coureur Fabio Barone en een paardenmenner namen het tegen elkaar op in een pretpark in Italië.

Dit is de uitslag van de race »
 
section image

Quiz: test jouw Efteling-kennis

Feest in de Efteling! Het pretpark wordt vandaag 65 jaar. En in die tijd is er heel wat veranderd. Weet jij wat? Test je kennis!

Doe de quiz »
 

Facebook Kidsweek Facebook Instagram Kidsweek Instagram Twitter Kidsweek Twitter
Kidsweek
Dit bericht is mogelijk gemaakt door de partners van Kidsweek: Ematters | Realtime Marketing en Tripolis Solutions.
Bezoek onze website   Afmelden nieuwsbrief

Aanbevolen