Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

zondag 21 mei 2017

Vragendag - 17 doelen prijsvraag - Klokhuis deze week

            
Vragendag
vragendagpagina
 
25 juni zitten de wetenschappers weer klaar om jouw vragen te beantwoorden in NEMO Science Museum.

Heb jij een vraag waar je antwoord op wilt? Stuur hem dan in en win twee vrijkaartjes!
            
17 doelen prijsvraag!
17doelendiejedeelt
 
Het Klokhuis zag een mooi project:
De 17 doelen prijsvraag!

Door de Verenigde Naties is een document opgesteld met daarin 17 doelen voor het jaar 2030. Deze doelen moeten ervoor zorgen dat in 2030 iedereen een beter leven heeft.

Heb jij een goed idee? Kijk dan op de 17 doelen site voor meer informatie.
            
Deze week in de uitzendingen:
Het kantoor 153
maandag 22 mei
Timo doet mee aan een salsawedstrijd maar kan geen danspartner vinden. Is Leonoor een goede kandidaat? In Doenzedatzo wordt uitgelegd hoe gips wordt gebruikt in het ziekenhuis. In de serie 'Orkest' is de ritmesectie aan de beurt. Verder nog antwoord op de vraag hoe muesli wordt gemaakt.

Steentijd: Eerste boeren
dinsdag 23 mei
7.500 jaar geleden trokken er in ons land alleen nog jagers/verzamelaars rond. Maar vanuit midden Europa trekken dan de eerste boeren Limburg binnen. Het zijn de Bandkeramiekers. Nienke gaat op bezoek bij deze boeren en ziet dat er een heel nieuwe manier van leven ontstaat.

Auto-ontwerp
woensdag 24 mei
Maurice krijgt een uniek kijkje op de ontwerpafdeling van een autofabriek in Parijs. Een Nederlandse auto-ontwerper leidt hem rond en laat zien hoe een ontwerp van schets naar rijdend 3D model wordt opgebouwd. Het eerste model wordt helemaal van klei gemaakt!

Bamboe
donderdag 25 mei
Bamboe is een bijzonder gewas. Het is het snelst groeiende gewas ter wereld en het staat maar eens in de 80 tot 100 jaar in bloei. Hoe kun je dan toch bamboe kweken? Dolores gaat naar bamboekweker Erwin die zelf 150 soorten in zijn tuin heeft staan.

Panna
vrijdag 26 mei
Panna is Surinaams voor 'poorten', oftewel door de benen spelen. Het is een serieuze sport geworden en Nederland heeft een aantal heel goede panna-spelers. Mohamed Boutaka is één van de beste balkunstenaars in de panna-sport. Hij organiseert zelf panna-clinics in zijn eigen oude buurt. Maurice leert een aantal supertrucs.

Dit overzicht is onder voorbehoud van wijzigingen.
Onze website biedt altijd het meest actuele maandoverzicht.
Onderaan die pagina staat ook een downloadbutton, die een printbare versie van het maandoverzicht opent.

Aanbevolen