Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

maandag 10 april 2017

Pasen | Nieuwe Snapjes | De Buitendienst viert feest | Webwinkel

 

............................................
Pasen Pasen
Het verhaal van de dood en verrijzenis van Jezus is voor veel christenen een belangrijk verhaal. Zij herdenken zijn dood op Goede Vrijdag en de verrijzenis met Pasen. Pasen was vroeger ook een seizoensgebonden landbouwfeest. Het markeerde het begin van de lente en het einde van een tijd van schaarste, die heerstte als de voorraden van de winter opraakten.
pijl Bekijk de video »
............................................
Pesach Hoe vieren Joden het paasfeest?
Pesach is één van de belangrijkste feesten van de joden. Het wordt gevierd in het voorjaar op de 14de niesan, de eerste volle maan in de lente. Tijdens Pesach herdenken de joden de uittocht uit Egypte. Kinderen spelen bij deze viering een belangrijke rol.
pijl Bekijk de video »
............................................
Chocolade eieren Hoe wordt chocola gemaakt?
Met Pasen is het traditie om chocolade eieren te eten. Maar hoe wordt chocola eigenlijk gemaakt voordat we er eieren of paashasen van maken? Chocola wordt gemaakt van de cacaoboon. In de fabriek worden de bonen verhit en samen met andere ingrediënten verwerkt tot enorme chocoladeblokken. Je ziet het in de video.
pijl Bekijk de video »
............................................
De Buitendienst Feest bij De Buitendienst!
Jawel het is zover, alweer de 100e aflevering van De Buitendienst. Maar wie is nou de beste presentator? In een verlaten dierentuin moeten Matthijs, Nienke, Yannick en Kiefer allerlei testen doorstaan en opdrachten uitvoeren, en dat allemaal binnen de tijd.
pijl Naar de aflevering »
............................................
Snapje? Nieuwe serie Snapjes
Wanneer eindigt een werkwoord op -d of -dt? Hoe tel je breuken op? Schooltv legt het je uit. Met muziek van onder andere Wouter Hamel, Diggy Dex, Sabrina Starke en Kenny B. Nieuwe liedjes met videoclips die ervoor zorgen dat het kwartje valt, of waarmee je een handig ezelsbruggetje leert. Snapje?
pijl Naar de Snapjes »
............................................
Haai alarm! Haai alarm!
Tijdens Zapp Your Planet komen het WNF en NPO Zapp samen met kinderen uit het hele land in actie voor de bedreigde haai. Elk jaar worden er honderd miljoen haaien gevangen. De WNF-Rangerclub en Zapp hebben een lespakket ontwikkeld voor het basisonderwijs, geschikt voor groep 4 tot en met 8. Dit lespakket is gratis te downloaden of via de post aan de vragen. Kom ook met jouw school of klas in actie!
pijl Meer info »
............................................
4&5 mei lespakket: 13 in de Oorlog 4 en 5 mei lespakket: 13 in de Oorlog
Het Vroeger & Zo speciaal: 13 in de Oorlog lespakket is bij uitstek geschikt om te gebruiken voor je lessen geschiedenis en in de aanloop naar 4 en 5 mei. Leerlingen zien de Tweede Wereldoorlog door de ogen van kinderen waardoor de oorlog toegankelijk en invoelbaar wordt gemaakt.

pijl Naar de webwinkel »
 

 

Aanbevolen