Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

dinsdag 31 januari 2017

Toelichting op onze naamswijziging

Indien deze e-mail niet goed zichtbaar is, klik dan hier voor de online versie
 
 
Geachte heer, mevrouw, 

Op 4 april 2017 vindt ons Jaarcongres plaats. Vanaf dat moment gaan wij verder onder de naam Nuffic. Op die dag lanceren wij ons nieuwe merk, logo en huisstijl. 

Waarom Nuffic?
Na de fusie tussen het Europees Platform en Nuffic is gezocht naar een nieuwe en passende naam. De uiteindelijke keuze om door te gaan onder de naam Nuffic was een lastige. Een drietal redenen gaf de doorslag: 

* De grote naamsbekendheid van Nuffic in het buitenland.

* De vergaande juridische en financiële gevolgen die een volledig nieuwe naam zou hebben voor onze elf internationale kantoren. 

* De alternatieve namen die opkwamen waren vaak moeilijk merkrechtelijk te beschermen.


Nieuwe Nuffic bedient alle onderwijssectoren
We zijn natuurlijk wel een andere organisatie dan de vroegere Nuffic. De nieuwe Nuffic bedient de gehele onderwijsketen, en niet alleen het hoger onderwijs. Wij willen dat iedere leerling en student internationale ervaring kan opdoen. 

Primair en voortgezet onderwijs
We hebben gemerkt dat een deel van de betrokken scholen in het primair en voortgezet onderwijs verrast was door de naamswijziging. Achteraf gezien hadden wij hier intensiever over moeten communiceren. Om alsnog bredere input uit het veld te krijgen, hebben wij onze contacten in het primair en voortgezet onderwijs uitgenodigd om mee te doen aan een focusgroep die zich buigt over ons nieuwe merk- en stijlconcept. De eerste bijeenkomst heeft inmiddels plaatsgevonden en is positief verlopen. 

Wij nodigen u van harte uit op ons jaarcongres op 4 april in de Werkspoorkathedraal in Utrecht en hopen daar samen met u te vieren dat wij ons in de toekomst sterk blijven maken voor internationalisering in alle onderwijssectoren. Binnenkort ontvangt u hierover meer informatie en kunt u zich online aanmelden. 


Met vriendelijke groet,

Freddy Weima  

EP-Nuffic is hét expertise- en dienstencentrum voor internationalisering in het Nederlandse onderwijs. Van primair en voortgezet onderwijs tot beroepsgericht en hoger onderwijs en onderzoek.


 
EP-Nuffic
Kortenaerkade 11
Postbus 29777
2502 LT Den Haag
T 070 4 260 260
ic@epnuffic.nl


 

Aanbevolen