Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

dinsdag 31 januari 2017

Hoe laat je kinderen iets nieuws proeven? | Nieuwe liedjesrubriek

Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Bekijk het bericht in uw browser.

boeken & tijdschriften
 


Bij de tijd

Aan het begin van een nieuw jaar nemen mensen overal ter wereld zich voor om dit jaar zeker meer tijd te maken voor de dingen die er toe doen: familie en vrienden, rust of actie, de eigen hobby’s en passies…
Het goede voornemen van KIDDO heeft ook met tijd te maken. We willen beter bij de tijd blijven. Wat gebeurt er in de sector van de jonge kinderen? Wat leeft er bij jullie? Het komende jaar brengen we opnieuw artikelen over al die onderwerpen die er op de werkvloer toe doen.

Dat is niet altijd gemakkelijk. Tussen het moment waarop de redactie een artikelidee oppert en het moment waarop jij KIDDO in handen hebt, zitten al snel drie maanden. Is er iets brandend actueels, dan kunnen wij niet zoals een krant de dag nadien reageren. Daarom houden we ogen en oren open: wat komt er aan? Zijn er ontwikkelingen in de buitenschoolse opvang? Wat staat er te gebeuren met de pedagogische kaders voor kinderopvang? Het zijn evoluties die we bijhouden, zodat je hier inhoudelijke en gedegen artikelen over kunt lezen in een papieren tijdschrift – in contrast met de meer vluchtige online informatie.
KIDDO blijft de grote veranderingen op de voet volgen, zodat jij bij bent en tijd hebt voor wat er in jouw werk echt toe doet: de kinderen, de ouders, je collega’s. 

We wensen je veel leesplezier, een heel jaar lang!

 Ellen Rutgeerts, hoofdredacteur Vlaanderen

 

Op de cover: Dhrisana (3,5)
Pedagogisch medewerker Kelly Horn (23) werkt bij Hestia Kinderopvang in Amstelveen. ‘Op onze locatie komen kinderen van maar liefst 24 nationaliteiten! We besteden veel aandacht aan alle culturen, aan verschillende feesten zoals het Indiase lichtjesfeest Diwali en Chinees nieuwjaar, en we bieden de kinderen Nederlands en Engels aan. We zijn dus een tweetalig kinderdagverblijf...'
Lees verder »


Hoe laat je kinderen iets nieuws proeven?
Hoewel eten heel natuurlijk is, weet iedereen hoe moeilijk het soms is om kinderen te laten proeven. En laat dat proeven nu net belangrijk zijn om een gezond en gevarieerd eetpatroon te ontwikkelen. Hoe laat je kinderen iets proeven waar ze eerst hun neus voor ophalen? Als je dat niet wil forceren, wat is dan de goede manier? 7 tips en weetjes om samen fijn te (leren) eten!
Lees verder »


 
Samen zingen in KIDDO’s nieuwe rubriek Minimuze!
Vanaf dit nummer verzorgen Saskia Beverloo en Tineke Vlaming voor iedere KIDDO een muziekactiviteit. Een liedje met bijbehorende spelideeën voor een gezellig muziekmomentje! Lees de rubriek in KIDDO. Hier vind je de aanvullende benodigdheden en extra spelideeën.
Lees verder »


Drukke jongens? Geef ze de ruimte!
Herken je dit? Je werkdag is nog maar net begonnen en je hebt al een paar waarschuwingen uitgedeeld. De groep is druk vandaag. Vooral een aantal jongens blijft maar rennen, vliegen en stoeien met elkaar. Je wilt dat de rust gehandhaafd blijft en dat elk kind in de groep zich veilig voelt. Waarom kan dat toch zo lastig zijn? En wat doe je eraan?
Lees verder »


 
Ritme, melodie, rijm… Muziek is de taal die iedereen verstaat!
Muziek raakt iedereen, brengt sfeer in de groep én stimuleert de ontwikkeling van kinderen. Redenen genoeg om volop muziek in de dag te brengen. Hoe pak je dat aan? ‘Je hoeft echt geen noten te kunnen lezen. Met een paar handvatten kun je al aan de slag.’
Lees verder »


All Inclusive, een gezelschapsspel over inclusie
Een gezelschapsspel over inclusieve opvang? Dat willen we niet missen! KIDDO trommelde zes spelers op en Neelke Dewulf. Als inclusiecoach bij Stad Gent bedacht zij het bordspel All Inclusive, waarmee ze de spelers uitdaagt. Hoe denk jij over kinderen met een specifieke zorgbehoefte? Hoe zou jij die concrete situatie aanpakken? Zo krijg je al spelend een krachtige visie op inclusie mee.
Lees verder »


Betoog voor de ontwikkeling van kindcentra Tweede Kamer-verkiezingen in aantocht
In maart van dit jaar worden er verkiezingen gehouden voor de Tweede Kamer. Ook voor de kinderopvang is de uitkomst van deze verkiezingen belangrijk. Welke partijen zullen de winnaars zijn en welke plannen voor de kinderopvang gaan zij inbrengen in de onderhandelingen over het regeerakkoord? Voorlopig is dat koffiedik kijken. Maar twee ontwikkelingen in de kinderopvang zullen veel aandacht vragen van de politiek: de samenwerking tussen kinderopvang en onderwijs en de ontwikkeling van kindcentra. Wilma Schepers, hoofdredacteur van BBMP, sprak met Gijs van Rozendaal, voorzitter van Kindcentra 2020 over deze ontwikkelingen.
Lees verder »


 [ advertorial ]


Pedagogiek / Leraar Pedagogiek (DT)
Pedagogiek studeren in flexibele modules

De deeltijdopleiding pedagogiek wordt vernieuwd en gegeven in flexibele modules. Komend jaar starten de modules Preventie & Jeugdhulp. Klik hier voor meer informatie.

 


Onlangs verschenen bij Uitgeverij SWP
Kook het lekker zelf! Swingen als een kangoeroe

 
De nieuwe KIDDO
WINNAAR JANUARI

Leespluim winnaar

Niets liever dan jij
Erik van Os & Elle van Lieshout

WINNAAR FEBRUARI

Leespluim winnaar 

Eén monster teveel
Annemarie van Haeringen

Een van deze titels winnen?
KIDDO geeft 5 exemplaren van beide Leespluimwinnaars weg. Winnen? Mail dan naar leespluim@mailswp.com o.v.v. de titel van het boek! Vergeet niet je adres erbij te vermelden![ advertentie ]


Fontys


DeBabyspecialist


Partners VBJK | Kind & Gezin


NIEUWSBRIEF KIDDO: PEDAGOGISCH VAKBLAD VOOR DE KINDEROPVANG

Uitschrijven? Klik hier om u uit te schrijven uit deze mailinglijst.

Copyright © 2017 Uitgeverij SWP, All rights reserved.

 

Aanbevolen